BREZPLAČNA poštnina pri nakupih nad 50,00€

Spletni piškotki

Piškotki uporabnikom zagotavljajo lažje brskanje po spletnem mestu in podpirajo prizadevanja, da svojim uporabnikom nudimo najboljše storitve.

Piškotki so datoteke oziroma deli besedila, ki so običajno kodirani, in ki jih pošlje strežnik spletnemu brskalniku, le-ta pa jih nato ob vsakem dostopu nespremenjene ponovno pošlje strežniku. Piškotki so nameščeni na zahtevo strežnika posameznega brskalnika (npr. Internet Explorer, Chrome, Mozilla) in so popolnoma "pasivni" (ne vsebujejo programske kode, programske opreme, virusov ali vohunskih programov in ne dostopajo do podatkov, ki se nahajajo na uporabnikovi strojni opremi). Piškotki se uporabljajo za preverjanje pristnosti in opazovanje vedenja uporabnikov; običajno se uporabljajo za pomnjenje uporabnikovih preferenc in izvajanje sistema "Dodaj v košarico". Takšne datoteke se uporabljajo tudi za prepoznavanje uporabnikove platforme ter za predstavljanje vsebin na ustrezen način glede na uporabnikove preference.

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

 

UPORABA PIŠKOTKOV NA NAŠI SPLETNI STRANI

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko, izključno za lastne potrebe, razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. 

Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo na način, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na spletni strani, vnesene podatke v spletne obrazce in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.

 

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo:

 

Obvezni piškotki za delovanje spletne strani

Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. 

Ime Funkcija
_Brochure_session Uporablja se v povezavi z brskanjem po spletnem mestu

 

Statistika in poročila

Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani. 
Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani po tem, ko ste dobili obvestilo o piškotkih se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Ime Funkcija
_landing_page Sledenje ciljnim stranem
_orig_referrer
Sledenje ciljnim stranem
_s Statistika spletne trgovine
_shopify_fs
Statistika spletne trgovine
_shopify_s
Statistika spletne trgovine
_shopify_sa_t
Statistika spletne trgovine, ki se nanaša na marketing in napotitve
_shopify_uniq
Statistika spletne trgovine
_shopify_y
Statistika spletne trgovine
_y
Statistika spletne trgovine
ab_test_3190590030
Statistika spletne trgovine
cart_sig
Statistika spletne trgovine
ki_r
Statistika spletne trgovine
ki_r
Statistika spletne trgovine
ki_t
Statistika spletne trgovine
ki_t
Statistika spletne trgovine

 

Kako dolgo bodo piškotki ostali na računalniku ali mobilni napravi?

Čas je odvisen od vrste piškotka, ki jih delimo na začasne in konstantne. Začasni piškotki bodo na računalniku ali mobilni napravi ostali dokler ne zaključite z brskanjem, konstantni pa dokler ne potečejo, oziroma so izbrisani. Večina piškotkov, ki se uporabljajo na naših straneh, je konstantnih, običajno potečejo v obdobju od 30 minut, do največ dveh let od časa namestitve na vašo napravo.

Za nadzor nad piškotki in njihovo odstranitev pred potekom, kliknite na ime vašega brskalnika: